Senaste inläggen

Av iceman - Fredag 3 maj 08:53

Det går fram och tillbaka med Ice hälta. Efter att vi tränat rallylydnad så gick han orent igen och idag ser jag inget, man kan bli galen för mindre på detta. Jag ser till att han går mest på mjukt underlag, så klart. Han får däremot inte vara lösgående d.v.s springa fritt samt leka med sina tjejer och så har vi här kört nu i över två månader. Om jag inte ser nån hälta på söndagsmorgon, så kör vi så det ryker. Det tar bara några minuter att gå rallybanan och sedan får han ju åter vila igen. Vill verkligen inte stryka oss och jag tror att han kommer och fixa detta när han värmt upp samt får lite massage innan starten. Jag har klämt på tårna, men ingen reaktion så detta är väldigt konstigt, tycker man här, hm. Igår hade han en vilodag och idag får han bara pyssla med nosework för det måste här också nötas på då vi har två tävlingar i maj. Jaja, det blir nog bra det här.

 

 

ANNONS
Av iceman - Torsdag 2 maj 08:21

Natten har varit lugn, inga mardrömmar och så jädrans skönt. Men denna morron blev vi nerstänkta då det droppade lite på oss, inte mycket, men tillräckligt. Men vi klagar inte, då det ju behövs för att det ska bli grönt och så behöver så även dem vilda djuren vatten. Klantig som man här är, satte man på sig lite för tunt, så frös om benen och ryggen men annars jätteskönt och doftade himmelskt.

Igår kväll hölls det en öppen rallylydnadsträning på bruksklubben och vi tog oss dit fastän det började och dugga. Det kom några som jag kände igen, roligt. Träningen gick hyfsat fast vännen H hängde på som störningsobjekt samt filmade oss. Och när vi sista gången gick banan så brydde sig inte Ice lika mycket om vännen min som gick runt oss, duktig och bra jobbat fastän det smög in några små missar här och där. Nu gäller det att nöta på detta tillsammans med vännen så Ice kommer över sin mani att vilja springa ut från banan till honom på tävling. Och fan om vi inte skall bli godkända denna gång då jag känner samt ser att Ice har blivit mycket bättre så även när det kommer till att hålla ögonkontakten med mig i stor störning. Tre dagar kvar till tävling nu och jag känner inget pirr i magen, faktiskt, det brukar jag göra då mina tävlingsnerver inte är min starkaste sida. Ska intala mig att det bara är träning och då kanske jag håller mig lugn också. Ice är ju en jäkel på att läsa av mig och blir jag det minsta nervös så stressar han upp sig direkt, så det måste jag också här tänka på. Men det ska bli kul hur det än går och att bara få göra någonting med mitt allt är gult värt.Här tränades på fokuset samt gå saktare, ser mycket bra ut tycker jag. 


Vanligt tempo, ser också bra ut :)
 
 
 

ANNONS
Av iceman - Söndag 28 april 09:10

Känner mig deppad just nu då igår efter stora stads besöket såg jag mitt allt haltandes igen. Jag hade ju planerat ett nose work pass på kvällen men så blev det då alltså inte. Men varför ger denna hältan aldrig med sig, undrar man här. Hade också planerad ett ängsspår idag då vi ska åka ut till landet en sväng samt ett rallylydnadspass på kvällen, men inget utav detta kommer nu att bli utav för jag kan inte träna med en hund som har ont.

Det känns allt annat än kul då vi missar så mycket och inget som jag kan göra ett smack åt. Det är inte heller kul och se hur understimulerad och ledsen mitt allt just nu är, för inte ens statsbesöket igår var roligt då han lunkade med huvudet i backen och självklar vände man snabbt hemåt igen när man såg hur han gick. När vi kom hem somnade han och sov fram till middagen och själv läste jag ut en bok. Det är så jävla tråkigt att man kreverar. Nu pallar jag inte skriva här mer, för har inte heller mycket och skriva om just nu.

 

 


Av iceman - Torsdag 25 april 08:19

Igår lade jag ut en film på vår nose works träning som min vän filmade och varför gjorde man det då. För att jag sökt efter träningsråd och fick några bra, men också några väldigt oförskämda. Personligen tycker jag, att kan man inte hålla en bra ton så behöver man inte slösa på sin energi och än mindre vara elak. Efter att ha läst dessa elaka kommentarer blev jag inte klokare för det däremot ledsnare och mitt självförtroende fick sig ett törn. Så nu bestämt att aldrig mer lägga ut våra träningsfilmer i denna grupp och det är ju trist då den ju finns där för detta ändamålet. Det är inte första gången som jag lekt med tanken på att radera mitt Facebook konto för som oftast händer det att jag inte pallar med att se vidriga bilder på plågade djur samt få läsa oförskämda kommentarer. Men det är nått som alltid håller mig kvar där och man kan inte komma på vad det är som gör att man fortfarande är kvar där. Men en dag tröttnar man väl så pass att man går ur skiten. 

Igår hade vi en vilodag här och egentligen har vi inte råd med ett sådan lyx då vi har en hel del att nöta på. Men det kändes gött att bara få vara. Fick också hem min bok "Städglädje med Marlene Eriksson :rent hemma. Måste säga att boken är super och så många braiga tips och en bok utan hemska kemikalier som förstör vår redan sjuka moder jord. Så nu blir det mycket roligare samt lättare att hålla rent.

 

 

 

 

Ha det!Av iceman - Onsdag 24 april 09:03

I går kväll fick det bli nose work med fem gömmor som snabbt nosades fram. Men en utav gömmorna blev jag lite förvånad över då han hitta den direkt men gick där från efter att ha nosat på den. kan ju varit så att jag inte direkt reagerat som han är van vid men då jag vill ha en tydligare markering så väntade jag ut han en stund, men då valde han att först gå där ifrån för och sedan snabbt vända tillbaks och nosa på smellers igen. Jag försöker och lära in ett sitt när han funnit, men det vill sig inte riktigt och självklart skall han ju själv få välja hur han vill markera och oftast sätter han en tass på doft källan, men inte alltid så önskvärt då han kan putta ner en smeller burk om det vill sig och då blir vi inte godkända. 

Han kan frysmarkera, men det gör han bara med dem små magnetburkarna inomhus samt dem större. Så idag ska han få nöta på detta och kankse får vi till det så även utomhus för denna frysmarkering tycker jag ändå känns tydligast. Vem har sagt att nose work är lätt, det är faktiskt svårare än det ser ut.

 

Igår...

 


 
 

 

Ha det!Av iceman - Måndag 22 april 09:04


Knutan lossnade igår och det känns så jäkla bra, mer än bra, om du frågar mig. Då vi haft enorma svårigheter med denna linförigheten eller rättare sagt, följsamheten. Men så igår lossnade knutan när jag utan att ens tänka på vad jag gjorde höll hans favorit tennisbollen emot min bröstkorg under fotgåendet och helt plötsligt ser mitt allt hänga med och inte saka efter, som tidigare utan gå i min snabba takt i en perfekt fotposition med en superkontakt och så taggad, så förväntansfull och glad då jag bara efter några steg kastade bollen som belöning åt honom istället för som innan, då jag var som en godisautomat och mer eller mindre, mutade fram ett resultat för och sedan leka en stund med leksak i pauserna och med ett kass resultat, inte ens i närheten det han uppvisade igår. Jag vet ju, att godiset gör hundar lugnare medans leksak ökar sensitiviteten, ändå fortsatte man i samma gamla spår, suckar här djupt. Hur jävla korkad får man bara va? Men människan är så enkelriktad, fastnar lätt i de gamla spår och är envis till tusan. Är så glad att jag vill springa ut och skrika allt vad lungorna är värda utav glädje. Tänk att det skall behöva ta sju år innan man prövar något nytt, fast detta var ju inte ens planerat utan det bara blev så och jag vet inte om man skall skratta eller gråta, faktiskt. Så nu kommer här inte att läggas ner denna lydnad, tvärtom köra så det ryker ha.

Ingen sol idag, inte än, så en perfekt dag för ett hundträning. Det blir lite mixat, lydnad/rally samt nosework på kvällen.


Ha det!


Här bjuder vi på en rallylydnadsträningsfilm från förra året... Mina tre steg bakåt är fantastiska, haaaa.  


  

Av iceman - Söndag 21 april 10:52

 


Igår åkte vi ut till mina föräldrar och det var inte igår. Vi älskar att vara där ute, inte bara bättre syre då dem bor så nära en sjö utan också att få vistas utomhus mest hela tiden då dem bor i ett fint radhus med stor tomt där Ice kan springa runt halva huset. Det blev fika innan däckbyte och när vännen hade kul med detta, så passade jag på att lägga fyra doftgömmor, inne som ute och alla gömmorna nosades fram, snacka om duktig då han blev lite stressad när vännen H gick iväg och flocken blev splittrad. En vallhund som han är, vill han helst ha flocken samlad och det gör honom oftast lite stressad när det inte är så. Men han var jätteduktig, fast inte så lugn som man hade hoppats på efter träningen. Men då fick det bli lite trix också och då lugnade han ner sig så pass att han till slut gick och lade sig, hu.

Somnade tidigt igår, som alltid när man varit ute på landet. Så vaknade långt före tuppen och gick ut en sväng. Fångade en vacker himmel samt en fantastiskt stor vacker måne. Bäddade ner oss igen när vi kom in och klev upp en normal tid vid sju snåret. Åt frulle och ut en sväng till skogen för lite uppletande. Två föremål gömdes som också hittades snabbt.

Nu tvättas här och planerad för dagens aktiviteter, vet inte vad för kul vi här ska hitta på, men något blir det då vädret där ute är fantastisk i dag också.


   


Ha det bra!

Av iceman - Tisdag 16 april 09:59

Oj, här blir tvåsiffrigt idag, härligt. Natten har varit lugn och man somnade före 22 igår kväll, men vaknade 02.30 och var uppe till 03.30 Sedan sova man fram till 07.00 och ut med hunden i 40 minuter. Men dagen startar kylig med bara en plus grad, men kändes friskt och skönt. Fåglarna bjöd på vacker sångkör och vi såg tre ekorrsbebisar busa på marken. Dem jagade varan för och sedan springa upp i ett träd när vi närmade oss. Älskar våren, men min favvo månad är Maj då alla blomster blommar ut som man här kan fotografera.

Igår anmälde jag min hund till två nosework tävlingar och bägge hålls i maj. Så nu håller vi alla tassar att vi får vara med och inte bli utlottade. Det är inte det lättaste att få en plats på dessa tävlingar har man här märkt då som oftast går klubbmedlemmarna före och hänt oss en gång att vi inte fick vara med, det känns surt kan jag lova. Vi har ju också en Rallylydnadstävling som närmar sig med stora steg och inte har vi hunnit nöta så värst mycket då min hund stukade tassen för ett tag sedan. Men nu är han här helt återställd och vi har bara hunnit nöta två gånger och då i  några minuter och det satt bra och han mindes samt utförde det jag bad om perfekt. Men det som måste nötas mer på, är följsamheten samt kontakten som lätt tappas efter en stund. Nu är ju inte rallylydnaden lika strikt som vanlig lydnad så bara han hänger med och matte peppar han lite mer, så kommer nog det och fixa sig, hoppas jag. Det som också närmar sig är påsken, men den firas inte. Jo, man äter lite mer utav det goda och mer än så är det då inte, lite som en vanlig dag med andra ord. Nä, nu ut och rasta hunden och sedan plocka lite samt skura badrummet. Ha en fin dag!


 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se