Senaste inläggen

Av iceman - Söndag 11 aug 10:29

Här har man blivit en fågelmamma för har matat fåglar som håller till på fläderbusken här utanför vår balkong dagligen sedan vi flyttat in hit. Och tidig vår började två duvor att dyka upp och nu har dem skvallrat till sina kompisar och nu kan det dyka upp 17 stycken morgon som kväll. Jag tycker det är mysigt, men mindre mysigt att fågelfröna är så förbaskat dyra. Så bestämt nu att fixa till själv till höst/vintern så dem stackare överlever då dem nu är vana att få mat samt färsk vatten serverat här dagligen. Hi.


 


Vi har sovit bättre inatt men nu har tröttheten bytt plats för migränen och vet inte vad som känns bäst, tröttheten skulle jag nog tro för värk är aldrig kul. Jaja, man överlever så även detta. Vädret är skit och fortfarande väldigt hög fuktighet i lyften som gör en kladdig vid minsta rörelse. Men Ice är glad idag och idag måste vi nöta på något för nu va det längesen.

Igår låg jag mest och läste den nya boken (Kniv) och kan varmt rekommenderas till den som gilla mord och spänning. Har också fått hem bokserien om (Familjehemligheter) som Kate Morton har skrivit och det ska bli kul att läsa en roman för omväxlingens skull.


 

    


 

   Igår hade Ice skoj med vännen H   

ANNONS
Av iceman - Lördag 10 aug 11:34

Vilken natt och vi har bara fått några timmars skönhetssömn då det har varit en stökig natt på gården vår. Två dyngraka snubbar som gapade och höll låda för och sedan vid halv tre stå och skrika till varann utanför vårt sovrumsfönster, GRR. Jag sade självklart till att dem kunde gå och gräla någon annan stans, visserligen bad bägge om ursäkt, men flyttade sig bara några steg för och fortsätta gapandet, MEN VA F...AN.

Så första rundan blev inte lång, kan jag säga och vi lade oss så fort vi kommit in. Men att somna om var omöjligt så nu sitter man här och känner sig mer dö en levande. Tack för det. Min största dröm är ett litet torp mitt i ingenstans där man får vara ifred från just sådant störande, för inte är det kul :(

Så här blir en lugn dag idag fastän träningsnerven starkt pockar på. Men är i alla fall glad att Ice lilla magen nu är bra.


Ha det.


 

ANNONS
Av iceman - Fredag 9 aug 09:09

Stackars mitt allt. Väckte mig vid fyra tiden i morse och sade till. Så på med paltorna och snabbt ut. Han är så duktig för han säger alltid till så även när det trycker på ordentligt och då brukar han gå upp på balkongdörren om jag sover för och väcka mig genom att krafsa och är jag vaken så krafsar han på ytterdörren och tydligare kan det inte bli vad han vill. Jo, han är fortfarande dålig i magen och gav han Pro-Colin när vi kom in sedan lade vi oss en stund till.

Min förra hund Rasmus (Papillon) gick alltid in till badrummet när han mådde illa och spydde i duschbrunnen och bara ibland gjordes det stora där så det var lätt att städa bort. Däremot lilla Emil satte sig alltid på hallmattan, envis som attan. Men det var väl där som han tycket kändes bäst för detta ändamålet när matte inte vaknade fastän han sade till. Jag saknar dem alla så hjärtat värker!

Det ska bli soligt fastän dem sade igår att denna dag skulle bli busväder, man kan aldrig riktigt lita på vädergudarna. Nä, nu sen frulle.

Ringde vår förvaltare för andra gången idag om sopbilen som dundrar förbi vår balkong var och varannan dag. Och då det är en lien grusväg utanför så dammar det inte bara utanför utan vi får också in dammet i vårt sovrum om vår balkongdörr står för vädring. Den tunga sopbilen gör också stora gropar på den lilla vägen och när det regnar så fylls dessa gropar med vatten och ser man sig inte för när man går förbi, så blir skorna blöta eller så virkar man fötterna. Sett flera personer nästan ramla omkull. Vi har ju också ett fint fläderträd mittemot vår balkong med långa fina grenar och dessa bryts också av mer och mer, inte okej nånstans. Så nu hoppas jag att efter det andra samtalet med vår förvaltning att det ska hända något och helst vill jag att denna vägen stängs för genomfart.


Ha det gött!


 

Av iceman - Torsdag 8 aug 08:51

Vilken jobbig natt då jag åter slocknade framför dumburken. Och fastän man vaknade några gånger, så låg man envist kvar för orkade bara inte byta plats till sängen. Så när jag till slut klev upp kände jag mig helt puckad i skallen och får skylla mig själv faktiskt.

När vi kom ut var det så hög luftfuktighet att jag efter halva rundan mer eller mindre simmade hem. Så det blir en snabb duschs innan frullen och nu har jag parkerat mig här framför datorn och det känns skönt, skönt att slippa röra på sig så mycket för fy så fuktigt och rått det känns här just nu. Det ska ju bli busväder med åska igen och visserligen behövs ju, men nu vill jag faktiskt ha soligt, hm. Vågade ställa mig på vågen i går kväll och det skulle man här inte gjort. För fick en smärre chock. 11Kilo måste jag nu jobba bort, men frågan är bara hur? Men bort ska eländet och det snabbt. Jag var smal som en pinne och kunde äta precis vad som helst tills jag fyllde 45 då behövde jag bara titta på en bulle för och gå upp i vikt, så jäkla hemskt. Men tröstar mig med, att jag inte är ensam om detta fenomenet, suck.

Vi hoppade rallynötningen ute på klubben igår då Ice mage brakade efter NW träningen så han fick vila i stället. Idag är han bättre, men lika seg som matte här, måste bero på vädret. Så vilodag idag och bara vara, så skönt.

Nä, nu läsa lite till då Ice sover och sedan dammsuga och tvätta badrum.


Ha det!


 


     

Av iceman - Onsdag 7 aug 10:18

OJOJOJ, det märktes verkligen igår att vi haft ett långt noseworks uppehåll. För inte lika taggad, självsäker som han brukar vara. Han sökte min hjälp två gånger och så klart fick han ju inte det. Men vi kan känna oss lugna då vi så även på denna noseworkstävling inte får vara med då vi står som reserv på plats 99 och det är bara 25 som får tävla, hm. Jag skulle önskat att denna lottningen kasserades så att fler fick chansen och tävla. Och inte spelar det någon som helst roll om man anmäler så fort anmälningen öppnas, för det görs här alltid och bara två gånger har vi fått plats varav en utav tävlingarna var vi tvungna att hoppa av då Ice hade skadat tassen och haltade illa och det var verkligen otur då denna tävling hölls på klubben vår. Men bara till och nöta vidare och hoppas på tur.

Ikväll startar den öppna Rallylydnadsträningen på klubben och jag är så glad. För roligare att nöta där än ensamma. Och störning behövs ju alltid här då Ice är så känslig. Så då vet ni vad vi gör ikväll, hi.


Ha det!


 

Denna bild är inte ifrån gårdagens träning. Men då gömman bestod utav ett sugrör med doft i som vännen H gömt i källaren så får denna bild lysa upp igen då vi varken fotade eller filmade vår träning igår.


  

UPS

Av iceman - Tisdag 6 aug 10:10

Oj så det åskade här före tuppen och så pass att mitt allt som inte ens är skotträdd reagerade lite och kom till mig för och få lite stöd och självklart fick han det, alltid. Inte alls så att han var rädd på något sätt, men var inte bekväm med blixtrar och dunder. Jag gillar inte blixtarna men älskar ljudet av åskan samt regndropparna som smattrar emot rutan. Men kanske inte så roligt att bli väckt och knappast före tuppen. Men när vi kom ut efter en timme så var det uppehåll och då blev vi här glada och kunde gå en timme utan att bli genomblöta som här om dagen. Inte alls så att jag inte gillar och promenera i regn, men då ska man vara rätt klädd. Nu ser det ut och klarna upp och enligt vädergubben på dumburken i morse så ska Stockholm få en solig dag i dag, vi hoppas det för då kan vi nöta på lite rallylydnad idag här hemmavid.

Målade naglarna igår kväll och tro på f...an att man här somnade innan lacket hann å torka, så måste måla om några naglar för det ser allt annat än snyggt ut just nu och tur jag inte fick färg i ansiktet, det hade varit nått, små ler.

Jo, varje gång jag uppdaterat bloggen så kikar jag lite runt på andra bloggar och måste då säga att för i tiden så fanns massvis med folk som blogga på denna bloggplatsen och samma men forumet vovve som då var jätte poppis och fortfarande händer att jag kikar in där emellanåt. Idag har väl dem flesta Instagram eller håller till på fb skulle man här tro. Nä, nu väntar duschen sedan ut och ha skoj.


Ha en fin dag!


 Av iceman - Måndag 5 aug 07:49

Gomorron! Ville vara säga att det sket sig totalt när det kommer till Facebook för man är ju så jäkla beroende utav skiten. Så självklart bröts pausen här i morse och nu fortsätter man gladligen att se alla hemskheterna. Suck. Vaknade tidigt så nu är den första promenaden samt frullen avklarad och nu sitter man här medans mitt allt har somnat om. Jo, det skulle ju varit skönt att få en timme till, men vet redan nu att jag inte kommer och somna så lika bra att hålla gluggarna uppe.

Solen visade sig en kort stund när vi va ute, men nu har den gömt sig bakom mörka moln. Regn och ev. åska ska vi få här idag och det värsta, att det ska vara dåligt väder ända fram till lördag, stackars vännen H som har semester nu, inte kul. Vi hade tänkt besöka Taxinge slott och gotta oss med deras berömda bakelser, men nu får vi se om det blir utav?


Det var då f..an vad allt är emot mig just nu. Hurtta selen som Ice fick igår visade sig vara galet för stor fram och hur mycket jag än spände så va den lika stor. Så den fick lämnas tillbaks till DjurMagazinet. Åkte i stället till CRT- Zoologiska och där hittades ett annat märke den sitter som den ska. Pust. Tur hade vi med dragkärran i alla fall då inga problem att lämna tillbaks den, så skönt.  

Började och regna när vi skulle ta oss till bilen för och åka hem och hörde också åskan på långt håll, men bara några gånger sedan försvinna den. Nu hör jag åskan igen när jag sitter här vid datorn och gillar det inte, hu. Trött och tömd på energi just nu så det blir vila innan middan i stället för nosework. 


Ha en fin Måndag! 

Fångade dessa bär i morse men vad heter dessa bär och är dem giftiga? Så vackra.   

Av iceman - Söndag 4 aug 11:02

Det blev en sen kväll igår då man kikade på filmen The Rock. Så lite segt här just nu, men ska vila lite under dagen. Men vi vaknade verkligen på första rundan då vi blev genomblöta för fy va det regnade. Nu är det uppehåll och känns riktigt behagligt fastän solen gömmer sig bakom gråa, tjocka moln. Vännen har semester en vecka till och det är man här glad för då får man lite avlastning med promenaderna och det behövs för mitt värkande ben. Har ju haft diskbråck och har man en gång fått eländet, så har man det mer eller mindre livet ut.

Ingen träning på flera dagar fastän jag har velat det men då nackspärren samt en trött Ice har satt stopp för det.Men nu har jag bara lite känning i nacken så kanske blir här ett kort nw pass på kvällen. 


 


Idag köpte jag mig en dramatenvagn och jag som alltid sagt att ALDRIG I LIVET för då är man gammal. Men så fel jag hade för när till och med min kompis som bara är 27år har en, så då behöver man knappast känna sig gammal. Dessutom bra mycket bättre för rygg och axlar än och ha ryggan på sig. Blev också stort överraskad att så även mina skyltställ fick plats i denna dramaten så i morgon lämnas kärran här tillbaks och jag blir 999kr rikare igen, he. 


 


Och så fick IceMan en till Hurttasele för jag gillade färgen, hi


 


Nyligen bestämdes här för och ta en paus ifrån fb för orkar inte längre läsa om all djurmisshandel samt se vidriga bilder som får mig att må riktig dåligt. Jag har också märkt att jag tappat många fb-vänner och varför, det har jag inget som helst aning om? Väldigt tråkigt i alla fall då jag ju lärt känna vissa bättre än andra. Men inget och hänga upp sig på, för egentligen känner jag ju inte dessa personer på riktigt då jag aldrig träffat dem. Men ska bli sååå skönt att vila ifrån fb ett tag för ibland känns det som om fb styr mitt liv och det gör mig lite stressad, om jag ska va ärlig, och jag tror inte att jag kommer att missar så mycket heller.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se