Senaste inläggen

Av iceman - Lördag 3 aug 15:26

Tack lilla mor som kom med tipset om en transportkärra som säljs på Jula. Nu är problemet löst hur man ska få med sig dessa 20 skyltställen som väger typ ton. Är så glad, för har verkligen fått gråa strån sedan jag köpte dessa ställ, pust. Och kärran blir liten när man drar ihop den och den får lätt plats i bilen också, super med andra ord.

Det är bättre med nackspärren, men fortfarande lite ont och kan inte vrida huvudet helt till höger, men det ger nog med sig om några dagar. Så ingen träning blev igår så inte heller idag för bestämt att vila tills jag mår helt bra.

Ice är bara tacksam då han sovit över hos vännen H inatt och inte har något utav dem sovit gott då Ice bytte sängplats var 20minut. Nä, han sover bäst med matte i sitt eget hem och varför han sov över där, var för att jag skulle få en sovmorron och slippa gå ut och det kändes skönt fastän jag klev upp sex då man ju är van vid det.

Nu fika och sedan läsa lite ut nya boken ”Kniven” som är bra mycket bättre än ”Mister”


Ha det!


 

Coola transportkärran.


  


ANNONS
Av iceman - Fredag 2 aug 10:49

Tänk att det aldrig kan vara riktigt bra. Körde med halvöppen bilruta igår och det skulle man här inte gjort då man här vaknade med värsta nackspärren och att vrida huvudet åt höger är bara till och glömma, jag blir så lack för detta är väl inget nytt, men det va ju så varmt inne i bilen och AC,n tar ju ett tag innan den kommer igång, SUCK. Så tagit en Alvedon samt legat en stund med min vetekudde som jag värmer upp lite då och då i Micro, hm. Ja,Ja, även detta kommer och ge med sig till slut men jobbigt när man har det.

En underbar dag annars och solen värmer och det ska bli +25 idag, precis på gränsen för vår smak, men vi ska inte klaga, för det regnar åtminstone inte.

Nyligen anmäldes här till klubbens KM Rallylydnadstävling den 4 september, det ser jag här framemot och ska bli så kul.

Jag hoppas detta elände ger med sig någotsånär så vi kan träna idag.


Trevlig helg!


 

ANNONS
Av iceman - Torsdag 1 aug 15:40

Välkommen Augusti och nu är det bara en månad kvar till den härliga hösten. Ha. Jo, vi längtar, faktiskt fastän det känns riktigt behagligt idag med bara +20 och sval vind. Så idag fanns orken för ett besök till Farstas centrum då jag behövde lite kläder. När jag hade funnit det jag ville ha gick vi en runda i parken som ligger nära centrumet och sedan blev vi så sugna på en mjukglass och så fick det bli. Satte oss på lilla scenen och gottade oss och kikade på folk samt söta hundar som spatserade förbi oss. Jag märkte att Ice var lite stressad när vi kommit dit och kanske inte alls konstigt då vi som oftast är hemmavid. Men snart blir här ändring på detta då vi skall börja träna ute på våra hundklubbar. Nä, det är inte så att Ice är rädd på något sätt, men märker att han tyckte det va lite jobbigt att hålla koll på flocken ibland en massa folk, vallare som han är. Men han var så duktig för han stängde aldrig helt av som tidigare när han blev stressad. Ice har ju alltid haft svårt för olika miljöer och fastän vi varit i Farsta många gånger, så är det ju som första gånger för en hund, om man inte åker dit ofta. När vi kom hem slocknade han direkt och sover nu så gott och själv passar jag då på att uppdatera bloggen.

Ikväll tränar vi vidare på nosework sedan ska jag kika på Gami Of Thrones.


Ha det!


 


   


  

Av iceman - Onsdag 31 juli 10:34

Bara +18 denna morgon och riktigt skönt. Vi bägge trivdes som fisken i vattnet och det blev en 60minuters aktiv runda innan frullen där han fick pyssla lite med parkour efter toalettbestyret. Igår läste jag Niinas Svartbergs nyutgivna bok ”Prestationsglädje” som jag fick hem här om dagen och så även denna bok är en riktig pärla. Och i några utav deras böcker finns tester som man kan göra och en sådan gjordes här igår och fick en smärre chock när jag till slut fick fram mitt resultat. För självförtroendet är då inte mycket att hänga i gran och det måste verkligen jobbas med om vi ska få bra bättre poäng i vårt tävlande. Men det jag också måste höja är min prestation samt få mer rutin i vår träning, för som nu, så är det lite hipp om happ och när andan faller på, så att säga och man får väl skylla på, att det varit för varmt, för trött m.m Med andra ord, bara dåliga bortförklaringar och ingenting annat och man skäms ju.

Jag rekommenderar varmt Niinas bok till dem som är beredda att satsar på tävlan samt önskar nå höga höjder.


 


Nu är det ju inte så, att min Ice kommer att nå dessa höjder då han ju är sju och ett halvt år men ändå bra att lära till nästa hund. Med Ice började nöta när han landat och han var då 12v. Men då han var sen att mogna 4år och inte först då han började tycka att träningen var rolig samt fixade att hänga med fastän hans koncentration aldrig varit och är hans starkaste sida och han är också väldigt miljökänslig något som vi fått träna mycket på. Och med det visste jag då, att vi aldrig skulle nå så höga höjder så bruksgrenarna satsade här aldrig på utan trallade med den enkla lydnaden samt rallyt. Men det han var väldigt tidig med samt är väldigt duktig på är all nosarbete bara det att tanken på att tävla i spår, uppletandet har här inte funnits på kartan tidigare fastän han har fått pyssla med detta av och till då vi bägge tycker det är kul. Men vi startade noseworkandet för två år sedan där vi bägge blev totalt sålda på denna hundaktivitet och doftprovet fixade han galant förra året i december och nu har vi så även tävlat en gång och många fler gånger kommer det att bli.

Men idag skall vi nöta lite på följsamhet samt kontakten, inte för att det inte sitter som det ska, men det är en färskvara, som alla vet.


Ha det!


 

  Vännen H leker med mitt allt  

Av iceman - Tisdag 30 juli 14:38

Ett läkarbesök på fm som gick rätt så snabbt då man inte behövde och vänta och det satt bara en till i väntrummet när jag kom, underbart när det flyter.

Sedan bjöd vännen på burgare och det tackar man ju inte nej till, he. Efter lite vila gick jag ut med Ice för en kort runda som avslutades med ett mix pass. Lydnad + Rally och efteråt gick vi en längre runda för och varva ner, så skönt då det nu är svalare idag men blåser en hel del men bara skönt efter helgens tryckande hetta.

Snart dyker vännen H upp och då blir här fika sedan bara ta det lugnt då man sovit allt annat än bra så även denna natt.


Ha det gött!


 

Av iceman - Måndag 29 juli 09:52

Bara så klantig man är. Fick för mig att byta vår bloggadress och sedan gick det inte att logga in, hm. Men nu så kunde jag logga in fastän bloggadressen heter (admin) i stället för(iceman) virrigt värre. Haaaa.

Så nu kollas här att detta funkar..... Återkommer i sådana fall... Och det gör det, super! 


Av iceman - Lördag 27 juli 10:14

Även denna natt var varm och sömnen fick lida och det blir +30 idag också. Pust. Börja och tro att jag lider mer än Ice i denna vidriga hettan då han konstigt nog känns sval när man klappar om honom. Man vet ju att vitt strålar iväg värmen medans svart drar till sig den. Hur som, så blir här korta rundor och längre på kvällen och jag får se hur mycket ork vi har kvar för lite aktivering.

Nu packa tvätten och allt tar emot just nu. hm


Hej Hopp!


 

Av iceman - Fredag 26 juli 09:24

PUST PUST PUST…. Då får vi här pusta oss igenom ännu en hemsk het dag med hela 31grader. HU. Och inte blev det någon träning heller igår då vi kände oss helt färdiga pga värmen. Och när det äntligen blev svalare, så fanns där ingen energi över. Så vi valde att ta det lugnt och bara vara. Fast vi skulle behöva nöta för snart är det tre tävlingar här på G och känner mig rätt så stressad då jag verkligen vill att det ska gå bra för oss för vi har kämpat länge och många sömlösa nätter samt tårar har det blivit. Jaja, sånt är då livet och man får inte ta det för hårt. Skiter det sig, finns fler chanser och lite semester behövs ju här också för och ladda batterierna igen.


Trevlig helg!


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se