Senaste inläggen

Av iceman - Torsdag 25 juli 10:06

Sommaren är inte vår bästa tid. Det är redan 24grader och ska bli 30 under dagen, pust. Så här går fläkten på högvarv, men inte hjälper det särskilt mycket inte, hm. Jaja, bara till och härda ut, för vad göra? Jo, man kan ju sitta i källaren, men hur kul är det på en skala från 1 till 10, suckar.

Så har vi här fortfarande strul med varmvattnet inte klokt och varför görs inget?

Träningen igår kväll hoppades här över då Ice såg trött ut och själv var jag inte heller speciellt upplagd för att nöta. Så Ice fick vara hos vännen min och själv läste jag lite samt kollade på dumburken. Och idag är det inte mycket bättre, tvärtom då man sovit dåligt igen pga. värmen samt har noll ork för träning som var planerad tidig fm och bara tanken gör oss här matta just nu. Känner oss så slöa, trötta och hoppas här att det snart vänder och blir svalare igen.

Idag får Ice ha kylkragen på och det blir ut och snabbt in igen, för farligt för hundar att vistas ute för länge i denna hette, så också för oss tvåbenta. Glöm inte och dricka ordentligt!


Kom på att jag ju kunde använda mig utav en shoppingvagn till skyltställen, det var ju en bra ide ända tills jag kollade på en och tråkigt nog fattades det många centimeter för och få plats med alla dessa tjugo ställ, hm. Så nu funderar man vidare och hoppas så även på att få några tips på vägen.


Hej Hopp!


 


  

ANNONS
Av iceman - Onsdag 24 juli 08:59

När gluggarna åkte upp i morse så trodde jag att klockan var 06.57 Men efter toabesöket så upptäckte jag att den måste ha varit 05.57 då man bara var i badrummet fem minuter, typ. Hm. JaJa, man var väl inte helt vaken, skulle jag tro. Så det blev en tidig promenad och frulle.

Nu har jag alla skyltställen 20stycken men fy så tungt och hur fasiken ska man orka bära med sig alla dessa ställ som är gjorda i plexiglas hit och dit, det är den stora frågan här just nu? Får väl införskaffa mig en kärra för annars vet jag inte. Om ni har tips så släng fram dem. Ångrar nu att man inte köpte dem i aluminium som väger bra mycket mindre, där fick man för att man är så jädrans spontan och korkad. SUCK. Dessutom kostade dessa dubbelt så mycket mot vad aluminiumställen gör, man lär, med visst känns det surt.

Ska bli varmt idag, svettiga 28grader och än varmare i morgon och hela helgen med 30 sägs det, vill inte, men bara till och härda ut eländet. Pust. Så träning får det bli på sena kväll, för vem orkar liksom. Vi har fortfarande ljummet vatten och man kan bli galen och ändå var rörmokaren hos oss igår och sade. Tja, det är varmare, men inte riktigt varmt. JAHA fick han till svar men då måste du ju fixa detta, eller? Fick inget svar och sedan gick han bara. Men va F...n. Jag pratade med en annan granne som satt på sin balkong i morse och så även denne skulle ringa om detta BRA att fler anmäler sade jag. Så nu hoppas man här att detta ska fixas och det snabbt!
 

Snygga men så tungt, hm


Igår orkades bara nöta nosework en stund och då med urvalsbanan då man kände sig trött. Men vi hade ju ändå tränat skogsuppletande på förmiddagen så det var inte synd om Ice. Han såg så glad och belåten ut när kvällen kom :) 


 


  

ANNONS
Av iceman - Tisdag 23 juli 12:41

Har fräschat upp vår lilla blogg och blev rätt så nöjd med resultatet. Minns när jag byggde min egen hemsida och det va en hel del koder att hålla reda på samt lägga in för och få till hemsidan. Men det var faktiskt roligt också då man lärde sig mycke. Men tråkigt nog blev programmet gammalt och då den inte längre uppdaterades så lade jag ner det hela. De va på den tiden när jag hade småhundarna (Papillon) Ludde, Rasmus och Emil. Så det är kul att ha hittat denna bloggplats som är bra mycket enklare att handskas med än min egna hemsida. Nog om det nu.

Sovit något bättre denna natt fastän gluggarna åkte upp vid fem tiden. Däremot är magen lite i olag efter kinamaten som vi njöt utav i helgen. Ice magen är däremot bra nu och känner en lättnad då det aldrig är bra att vara dålig i lilla hundmagen så här års och i denna värme. 

Har bett min vän att handla Silon salva till Ice förhårdnader som han har fått på armbågarna då han helst ligger på hårt underlag. Inte så att han inte har en Biabädd, fällar och soffan, men där ligger han bara i korta stunder då det antagligen känns för varmt. Och denna silon salvan skall enligt en uppfödare vara den allra bästa för detta, så vi får väl se om det stämmer för detta måste vi få bukt med och är rätt så vanligt på stora, tunga hundar med tjock päls. 

Igår fick Ice träna på urvalsbanan och jag var bara ute efter att han skulle nosa rätt på doften. Men gudars så snygga frysmarkeringar han bjöd på och det varje gång, fick mig ett gott skratt för denna hund är så underbar när han vill för då ger han allt. 

Nu har våra resterande rallyställ kommit och ska hämtas ut idag. Så nu har vi här 20 ställ och kan bygga en kul rallylydnadsbana, men inte först på lördag när vännen kan vara med och leka packåsna, som vi här brukar skämta om. 

Nä, nu ut och vattna stolparna sedan läsa vidare en stund i den nya skumma boken som jag beställt eller rättare sagt, en utav dem tre böcker som jag nyligen beställt från min bokklubb.


Ha det!

 

 

Här ska vi åka till DjurMagazinet för nytt belöningsgodis samt bollar. 

 

  

Av iceman - Måndag 22 juli 08:57

Sedan en och en halv vecka har vi haft strul med varmvattnet och det kommer och går. Så igår fick man duscha i ljummet vatten, igen och inte roligt. Har självklart kontaktat hustomten och så även i morse. Fick då veta att det är fel på blandaren i vårt hus och nu ska alla få en lapp i lådan då rörmokaren måste så även kolla hos oss. Jag hoppas att detta återgäldas snabbt för varmvatten är ju viktigt till mycket.

Kvavt som attan efter gårdagens regn och ska regna så idag också. Och i natt kändes det som om man sov i djungeln, man rann bort. Så nattsömnen har åter varit allt annat än bra då man vaknat flera gånger och halv sex gav man här upp och klev upp. 45Min rastning med bofinken sedan frulle.

Då vännen jobbar hemma idag och kan passa Ice så passar jag på att åka ut till Farsta för behöver lite nya linnen och lite annat smått och gott.

Nä, här kan jag inte sitta för har lite annat och göra innan dess, tvätta badrummet och vattna blommorna.


Ha det!


Ice hittade denna boll i morse och vi hade jätteskoj med den tillsammans, hi  


  

Av iceman - Söndag 21 juli 16:22

I lördags fick Ice testa skogs nosework i värsta värmen då detta också ju behövs tränas på och det va faktiskt jätteroligt. Han nosade snabbt fram alla 4 gömmorna, lågt som högt då jag hängde en te-boll med avklippt topps som fick en droppe eukalyptus på sig. Efteråt sov han nöjd och belåten i två timmar och då passade jag på att läsa lite i min nya bok ”Mister”.

Idag söndag har vi här en vilodag eller rättare sagt matte då Ice hängde med min vän ut till Sundby Gård för och gå runt motionsslingan och för ett dopp efteråt. Jag kunde följt med om jag inte varit så himla trött då jag vaknat före tuppen igen och inte kunde somna om. Så när dom kom efter två och en halv timme så hade jag sovit en stund och känner mig nu piggare men också något seg. Så nu är fikat avklarat och ska skura badrummet samt dammsuga. Till middag blir här kinamat, tre rätter och gillar här skarpt :)


Ni vet det där lilla hjärtat längst ner på varje inlägg där man kan trycka för gilla. Hur ser man vem som gillat då? Kikat runt överallt på inställningar men inget hittat, hm. Vore ju kul och se, vem som gillat så att säga.


Hej Hop!


 Av iceman - Fredag 19 juli 08:39

Att det ska vara så svårt att finna en kompis till mitt allt. Det måste vara en kastrerad hund och inte äldre än två år och något mindre än Ice. Men det verkar och vara omöjligt att finna en just nu. Så det blir nog en valp ändå och kanske ändå det allra bästa. Egentligen är jag sugen att gå tillbaks till min förra ras (Papillon) då denna ras är lätt att lyfta när det verkligen behövs samt är väldigt arbetsvillig och trevlig och rolig samt lär sig blixtsnabbt. Men då blir det inte så mycket att leka med för Ice. Fast Ice gillar ju småhundar och det gick ju bra med pappisen Rasmus innan han blev sjuk och var tvungen att avlivas vid sju års ålder. Saknaden är fortfarande smärtsam för Rasmus var en hund, som jag bara kommer och få en en gång i livet. Inte så att jag inte har en bra relation till Ice, men med Rasmus var det helt annorlunda och Ice är ju mer självständig. Eller så lägger jag ner allt detta för ett tag för vad är det man brukar å säga, när man inte söker så dyker det upp som gubben ur lådan.


Igår tränades på Apportering och det gick väl si så där då det inte var bra planerat utav mig utan blev mer spontant och i värsta värmen. Så jag blev inte alls förvånad att det gick som det gick. Men ikväll blir här mer struktur på det hela och jag måste skärpa mig om vi ska komma nån vart med denna lydnad, hm. Fast egentligen är lydnaden inte alls prio ett just nu, men tänkte att Ice skulle få lite omväxling.

Men idag nöter vi vidare på nosework och jag måste vara supernoga med hur jag belönar samt vara snabbare än mitt allt så han inte hinner krafsa. 


Trevlig helg!


 


Av iceman - Torsdag 18 juli 08:17

Vi ska ta upp Lydnaden igen efter ett långt uppehåll då jag gillar den allra bäst. Däremot tycker Ice att denna hundsport är bara så där och kanske inte konstigt då han inte har så mycket motor och helst vill pyssla med all nosarbete. Men han är så duktig när han vill, som man här brukar och säga. Så idag ska vi Apporteringsträna då han åter börjat och tugga på bocken. Tänkte anmäla oss till en träningstävling ute på Norsborg lokala kennelklubb för och se vad som mest behövs och träna på. För vill så även tävla i denna sport fastän han aldrig kommer och bli någon champions.

Jag lade ut en film där vi träna på nosework i noseworks gruppen, fastän jag tidigare nämnt att jag aldrig skulle göra det igen då vi tidigare fick så negativa kommentarer. Men igår fick vi jättebra tips på vägen och fastän man filmar sin träning så ser man inte alltid sina brister. Och i detta fallet så belönade jag helt uppåt väggarna och det får aldrig här mer upprepas. Som sagt, så bra med fler ögon. Nu frulle sedan ut och träna. Ha det!


 

Av iceman - Onsdag 17 juli 08:18

Blev snopen att det gick så bra på Uppletandet igår då vi ju här haft ett ganska långt uppehåll. Han satte det väldigt snabbt och fina överlämningar blev det också. Han fick söka i tre rutor som jag hade trampat runt i och han såg ut att stortrivas då han gillar att leta efter roliga ting. Och vi klarade oss ifrån regnet, men när vi nästan var hemmavid så började det och dugga, ibland har man tur här, he.

Idag regnar det men då det är vindstilla så blir det Nosework i parken för så även i regn måste man ju nöta för det kan ju hända på tävling. I helgen ska han få nosa ute på brädgårn där dem har den roliga sågspånet som Ice tycket var sååå intressant och då blir det kartongsök som han hade problem med när vi tävlade sist. Då passar man ju också på att handla vittringspinnar då där är billigare än på CRT- Zoologiska. Annars blir här en lugn dag då man bara sovit sex timmar.


Ha en fin dag! Han är så snabb att jag knappt hänger med, hiVilken nos han har och springer nästan direkt på gömmorna. och det sista söket filmades inte då jag hade fullt upp med att hålla balansen på berget. Tjänstetäcket glömdes hemma men det funkade ju bra ändå.


Här bjuder vi på lite Rally när vi tränade ute på SSBK ute i Farsta för ett tag sedan :)  
 Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se