Senaste inläggen

Av iceman - Tisdag 16 juli 08:40

Så skojigt vi hade det igår Ice och jag. Jag byggde en NW bana med bara massa skor i alla dess former och gömde en magnethållare med en droppe eukalyptus på en klippt topps och när han hittat togs den skon bort och gömde i nästa. Han tyckte det var jättekul så också jag och jag brydde mig nada om markering utan lät honom få markera som han ville. Jag lät också honom söka okopplad för och få upp tempot, glädjen lite mer. Men det vi också måste träna på är att få bättre struktur i sökandet, för som nu, kan han helt plötsligt gå ur banan och söka på annat. Eller så är det så, att han känner doftspridningen och därför gör så? Vi är ju nybörjare på detta och hoppas att han med tiden ska bli bättre på att hålla sig inom ramen, så att säga. Jag vill inte heller styra honom eller blanda in Lydnad, som att han ska sitta innan jag skickar honom på ett sök utan han ska få bestämma vad som känns allra bäst för honom själv. Oftast står han och då pekar jag åt det håll som han ska gå in på banan. Jag låter honom också få sniffa in doften en stund innan vi går in vid varje start så att det blir lättare för honom att snabbare hitta gömman, tror att det är bra att göra så samt helt kravlöst och bara roligt. Sen fick han tre fria sök i vardagsrummet, sovrummet och i köket och han fixade det galant med bra tid, under två minuter. Duktig kille.

Idag blir här skogsuppletande utav fyra föremål. En handske, gummianka, liten kong och tennisboll. Och innan maten nöter vi vidare på apporteringen då han av och till fortfarande rullar, tuggar på bocken och det måste vi få bort. Nu frulle och sedan ut i skogen och träna hjärntrollen och hoppas att regnet håller sig borta.


Ha en fin dag!Såg nu på filmen att jag blandade mig i hans sök samt hjälpte genom att peka, hur korkad får man här va, haaa och inte så smart. Det måste jag verkligen tänka på. Det är hans jobb och jag ska bara vara tyst och markera när han hittat källan. För ger jag honom hjälp så kommer han med tiden att bli beroende utav min hjälp och därav tappa farten samt glädjen i sökandet.


 

ANNONS
Av iceman - Måndag 15 juli 09:20

Vi har vilat i två dagar då jag inte mått så bra. Jag har inte bara sovit dåligt och vet inte varför, men värst var den gungande känslan som tack och lov nu gett med sig. Brukar aldrig hålla i sig så här länge men kan ha berott på tröttheten samt täppan i snoken som också gav mig huvudvärk. Idag har det lättat och har sovit mer än jag gjort på flera nätter, bara så skönt och det behövdes.

Vännen H har börjat och jobba efter tre veckors semester och det känns så tråkigt och ensamt. Men han ska bara jobba i två veckor sedan semester igen i två veckor till och som vi här längtar. Det känns väldigt ensamt när man vant sig att ha vännen hemmavid och längtar ännu mer till den sista januari nästa år när han går i pension och vi får ha honom hemma hela tiden. Jag har egentligen inget emot ensamheten för även den kan vara rätt så skön ibland och tror att den också är viktig än att det hela tiden är full aktion. Men den kan också kännas för mycket och då är det inte så roligt. Nu är jag ju inte helt ensam då jag ju har mitt allt (hunden) bara det att han svarar aldrig hur mycket jag än frågar och prata är jag bra på. Nog om det nu.

Idag ska det regna och åska här hos oss och inte heller så kul då mitt allt hatar regnjackan, men protesterar inte när den tas fram. Han är så duktig och så tålig och älskar honom av hela mitt hjärta.

Nä, nu ut och vattna stolparna innan regnet kommer för då slipper han jackan.


Ha en fin dag!


    

ANNONS
Av iceman - Lördag 13 juli 10:47

Är så ledsen för fick ett mejl om Charlie igår och har inte haft ork att skriva om att Charlie har fått ett annat hem och jag sökte för sent. Men det kanske finns en gnutta chans och det ska vara om det blir ändring och att den som sökt innan oss ändrar sig, men jag skulle tro att chansen är minimal. Nu går vi vidare och jag kommer och vänta ett tag med att leta efter en ny hund här.


På em blev det hundträff med Ice favvotjejer Saja och Vira. Ice har lekt med Saja sedan han var valp och Vira träffade vi när Ice var fem år och hon är lika gammal som Ice sju år. Vi älskar dessa träffar för alla har så himla skojigt. Vännen H var också med och då blir mitt allt som salig när hela flocken är samlad.

 

 

  

 

 

 

Av iceman - Fredag 12 juli 09:44

Äntligen fått ett mejl ifrån SBK och dom ber så mycket om ursäkt samt sänder mig dem tre resterande skyltställen, bra. Har skickat vännen till Toyota för har fått ett sms att dom funnit en nyckel till min bil som han får hämta ut då jag har yrsel. Brukar få det när jag sovit för lite samt utav täppan i snoken, jobbigt. Men som tur, brukar detta ge med sig rätt så snabbt och tur det då vi ska nöta rallylydnad idag eller så blir det nosework här hemma om jag fortfarande är yr i bollen.

Solen skiner i alla fall och då blir man här glad.


Trevlig helg!


    

WOW

Av iceman - Onsdag 10 juli 08:52

WOW, det klarnar upp och solen värmde oss tidig morgon och det kändes något varmare så också vinden, härligt för igår duggregnade det mest hela dagen med ett kort uppehåll framemot kvällskvisten. Så vi hoppade RallyLydnaden och nötte på NW i källaren och det va riktigt roligt då bofinken var på G. Vännen H fixade fem gömmor åt oss och alla nosades fram, duktig kille.

Blev lite butter igår efter att jag hämtat ut rallyskyltställen för i lådan fans bara sju stycken och inte tio som jag beställt och ingen faktura heller och inget svar när man ringer SBK Shop. Dåligt tycker man här men som sagt, sista gången man beställer där. Hm.

Så idag skall här nötas med sju skyltar samt koner då vi så även ska nöta på flytet fastän vi har bra flyt nu mera men det är ju en färskvara som måste hållas igång för och inte förglömmas. Det är ju samma med Lydnaden och så viktigt om man nu vill tävla som vi gör.

Här är lite bilder ifrån gårdagens Nw- Träning.


Ha en fin dag!


 

     


    


Av iceman - Tisdag 9 juli 09:57

Nu är det inte kul längre. Jag menar, 14grader och det är Juli, hm. Duggregnar och blåser här i idag och känns mer som höst än sommar. Visserligen är man en höst/vinter och vår typ, men det är ju inte så, att man här inte gillar sommarn och lite varmare skulle ju sitta fint. Det värsta är den förbaskade kalla blåsten, gillas här verkligen inte.

Ice är i alla fall glad och sprallig på promenaderna så han ser verkligen ut och stortrivas just nu och kanske inte så konstigt med tanke på hur tjok päls han har. Och själv pälsar man på sig igen till och med höstkängorna åkte på denna morgon HaHa. Nog om det. Igår hade vi en vilodag, kändes skönt och vännen H hjälpte oss med att byta vatten hos firrarna så nu är även dem glada. Själv är jag mindre glad då jag åter fått börja med näsdroppar innan läggdags för jag blir ju alltid mer täppt när det är fuktigt ute, dvs. När det är lågtryck. Så nu får man ofta lock i öronen som gör att man hör något sämre, suck

Har ännu inte hört utav SBK shop sände ju ett mejl och inte heller fått mina skylthållare ännu, surt värre. Inte så att vi inte kan nöta denna rally, men det blir nästintill omöjligt i blåsten då skyltarna vänder sig hela tiden. Så vi får se vad vi här hittar på för skoj för något blir det hur som. 

 

Ha en fin dag!

 

 

 
Av iceman - Måndag 8 juli 09:03

Attans va bra det gick på vår nw - träning igår. Och det blev inget i källaren då jag ju kom på, att jag hade tio stycken små lerkrukor liggandes i skåpet som jag tidigare köpt just för detta ändamålet, nosework. Han fick göra fem sök sedan två fria sök på bollplan där vi nötte sist fast då med andra behållare och han fixade så även detta galant, vilken nos han har. Vi saknade vännen H för nu fick man ju lägga gömmorna själv och det är inte lika bra då jag behöver nöta på att tyda mitt allt när han hittar rätt, men det var skojigt. 

Idag blir här Rallylydnad för det måstes ju också hålla färskt i minnet, för snart tävlar vi igen och då ska vi tävla två gånger på samma dag. Vi behöver bara få ett godkänt till för att Ice ska få en rallytitel och det vore ju så nice.

 

 

 Hm

Av iceman - Söndag 7 juli 10:09

Måste det BLÅSA det sabbar vår NW träning. Vi försökte igår, men kartongerna blåste hela tiden bort, så vi fick till slut ge upp, så tråkigt. Och inte är det bättre idag så vi får nöta i källaren och hur kul är det där gången är galet för smal och så stinker det då trappstädaren fuskar. Hm.

Sover illa pga vrålande måsar varje morgon och det har man smått tröttnat på nu. Men snart försvinner dem för i år och då blir här lugnare, längtar så.

Så åter blev här rasta före tuppen 04.30 men vi lade oss efter rastning och det blev då en sen frulle. Tänk att det aldrig riktigt kan kännas bra så här års och många älskar sommaren men jag är som min hund, mer en höst, vinter samt vår människa för det är då jag lever ut och sover gött. Nä, nu planera dagens hundträning och sedan väntar duschen.


Ha en fin söndag!


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se