Senaste inläggen

Av iceman - Fredag 5 juli 09:11

Idag får man allt hålla hårt i kepsen för fy så det stormar där ute och man är ju livrädd för och få nått i skallen när man går förbi träden då här finns en hel del ruttna, gamla träd, hu. Igår nöttes vidare på nosework och det gick bättre än dagen innan, måste jag säga. Jag studerade mitt allt så intensivt att jag efteråt var lika trött som han, haaaa. Men det jag också måste tänka på, är koppelhanteringen då vi nu kör med selen på i stället för halsband. Så några gånger hamnade kopplet på marken och det får man ju FEL på och inget som man vill. Men annars gick det jättebra och mitt allt jobbade så duktigt. Idag har vi vilodag så bägge får ta in det som vi nötte på igår.

Nu har jag beställt 10 skyltställ 1.530 och nästa månad blir det 10 till och det ska bli kul att bygga bana så även på asfalt. Längtar.


         

  


 

  

ANNONS
Av iceman - Tisdag 2 juli 09:37

 

 

 

 

20190814 TEM Åkersberga


Anordnare: Loftet

 

South Streem`s Devine Lione


Anmäld i klass: NW1

 

😛

 

Kunde inte låta bli att anmäla fastän jag ju skulle väntat lite med att tävla igen. Men när tävlingen hålls så nära oss så kunde man ju inte motstå och vi har ju gott om tid att nöta tills dess… Tävling ger färdighet, bara tuta å köra, he.

 

ANNONS
Av iceman - Måndag 1 juli 08:34

Som tur, blev det ingen NW- träning igår då huvudvärk från helvetet stoppade allt det roliga. Tur det för då fick jag lite tid att tänka över det där med markering. Så idag bestämde jag för att helt lägga ner all markering och i stället börja lite på min hund. För som sagt, han kan markera men under tävling var markeringen som bortblåst och vet inte om det berodde på att han kände utav min nervositet eller att han bara valde att inte markera som han ju kan.

Så idag ska vännen H lägga gömma åt oss och matte ska tränas på att studera Ice kroppssignaler. Nu ska vi här inte nw tävla först det sitter som det ska.


 

Här nosarde han fram lammsnitten, duktig kille 

  

Av iceman - Lördag 29 juni 08:24

Enligt väderprognosen skall vi få 27gr här idag och vi bävar. Det var väl inget fel på 20 och enligt oss, helt perfekt. Men det föll några regndroppar på oss på första rastningen och kändes skönt samt svalt. Ice glad och tyckte det var roligt med alla hararna som jagade varann runt på ängen. Han har blivit så duktig, inget skall, inget drag fram till dem utan bara tittar och viftar på svansen sin, underbart då man slipper få ont i kroppen för han är ju så starkt och kan lätt få omkull än.

Idag ska vi pyssla med nosework och nöta vidare på markeringen som inte alltid sitter här som önskat ännu. Men först väntar tvätten samt badrumsavtorkningen, men det går snabbt. Jo, här städas badrummet varje dag, torkar av handfat och toastol samt spegeln för där inne vill jag alltid ha rent och så ska det dofta gott. Kanske låter det nojigt, men att besöka ett orent badrum, är det värsta jag vet. Nä, nu sätta igång för tiden rusar sin väg…


Ha det!


 

Av iceman - Torsdag 27 juni 10:41

Så där ja, då är man färdig med den dagliga badrumsstädningen och nu har man tid över att sätta sig ned med träningskalendern och planera dagens hundträning. Det blir träning på Flyt/Kontakt. Sedan ska jag baka en sockerkaka som vi kan ha till fikat på em.

Blåsigt här idag men solen har åter hittat tillbaks och värmer, så skönt.

Annars har här inget hänt då vi tagit det lugnt och bara varit. Jag fick hem min nya bok som jag beställt på Bokus och jisses så snabba dem är att skicka orden, super.


Ha en bra dag!


 

Matte jag vill också ha keps, voff 

  

Av iceman - Onsdag 26 juni 08:52

Här regnar det idag och skall så göra mestadels av dagen, men känns varmt och riktigt skönt faktiskt och inte som igår, kvavt och jobbigt. Måste beställa rally skylthållare för vi har bara krokar och i blåst vänder skyltarna på sig, inte kul. Dessutom funkar kroken bara på mjukt underlag och inte alltid som man vill bygga banor på gräs, så ett måste här. Hittade dem jag vill ha på SBK men fy så dyrt, fast å andra sidan så håller hållarna livet ut, man får se det så. Här blir en vilodag idag och det ska bli så skönt. Ha det!


 

Av iceman - Tisdag 25 juni 09:50

Oj, så många tankar som snurrat runt i mitt huvud efter vår debuttävling i nosework. Och lättare att vara efterklok än när det gällde. Så här i efterhand kunde jag se min miss att läsa av Ice och vet inte om jag ska skylla på värmen, stressen eller osäkerheten. Hur som, så minns jag nu att han faktiskt markerade gaffeln på den jättestora traktorn, men jag valde att låta honom nosa vidare då han inte markerade som han brukar, lägga tassen på. Och när jag väl ville ta om söket där, så hann dem två minuterna som vi hade på oss gå ut, hm. Och så här i efterhand görs detta aldrig mer om, måste lita på min hund och sluta och chansa.

Och vad som hände på kartong söket, det kommer jag nog aldrig att förstå. För han sökte igenom en och en, d.v.s alla kartonger plus lite sågspån som låg runt omkring oss och var väldigt intressant. Men minns att den lådan som det var eukalyptusdoft i, den doftade han också mer på, men ändå valde han att markera den första som var doftfri. Det har aldrig hänt här tidigare att han markerat en tom låda, hm. Kan ha berott på mycket, sågspånsdoft i nosen eller så hunden som gick före oss och lämnade efter sig en frestande god doft. Apropå doft så fanns där så även löptikar och dessa fick absolut inte rastas där hanhundarna rastades. Bara det att när vi gick där så hittades en löptiksdoft som Ice slickade på och mycket möjligt att den hunden som sökte innan oss hade trampat i doften och först med sig den på kartongen för Ice var nämligen väldigt intresserad utav just den. Det är vad jag tror och ångrar nu i efterhand att jag inte sade till om doftfläcken, men i all stress så glömdes den bort tills den tanken åter ploppade upp igår igen. Men det är inget att gråta över utan vi får hoppas på bättre tur nästa gång, men ska erkännas att det känns jävla surt om det är så som jag tror. Men jätteduktig var han och kul hade vi fastän det var väldigt varmt och nästintill skuggfritt.


Idag beställde jag en Silverduk 3 gånger 3 meter från Dogman som Engelsons säljer för 495 spänn som man kan lägga över bilen om man måste stå i solen.


    

Av iceman - Måndag 24 juni 09:00

  Vännen H gosar med mitt allt   


Ice fixade 2 av 4 söken. Det var jobbigt i värmen för oss bägge och matte som Ice klantade sig lite.
Inomhus söket gick snabbt. Fordonsök klantade sig matte och tiden rann ut 🙄
Föremålssöket, det nosade han fram direkt och kartong söket, markerade han fel kartong, då blev jag väldigt förvånad då han på uppvärmningen satte kartong söket varje gång. Men, jag är så stolt över mitt allt då han har det lite jobbigt i nya miljöer och kan stressa upp sig något, men idag var han så cool och gav sitt allt ❤️ Nu nöta vidare och tävla igen så att vi bägge får mer erfarenhet. Det var riktigt roligt och vilken duktig kille jag har 🤗
Tack till Roslagens BK för en trevlig NW- Tävling 😊

Placering: 35 Marilyn Lindberg & Ice Totalpoäng: 50 Totalfel: 2 Totaltid: 05:22,00
Startnr: 9
Förare: Marilyn Lindberg
Hund: South Streem`s Devine Lione
Ras: Vit herdehund


Behållare:
Poäng: 0
Fel: 2
Tid: 02:00,00
Inomhus:
Poäng: 25
Fel: 0
Tid: 01:07,44
Fordon:
Poäng: 0
Fel: 0
Tid: 02:00,00
Utomhus:
Poäng: 25
Fel: 0
Tid: 00:14,56


Första gången är ingen gång, som man brukar säga!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se