Senaste inläggen

Av iceman - Lördag 8 juni 09:52

Ännu en het dag att kämpa sig igenom, pust. Och blir det lika hett i morgon så hoppar vi över den öppna Nose Work - träningen på klubben för allt tar emot i denna värme. Fast vi skulle behöva nöta då vi i slutet av denna månaden har en Nw- Tävling på G, om vi nu får vara med dvs., för vi har ju tidigare blivit utlottade ifrån fyra tävlingar. Tycker att det är trist och systemet borde ändras så att fler får vara med och självklart måste man ju också engagera sig och ställa upp för sina klubbar. Själv har man här ingen tanke på att bli domare, men hade jag varit yngre så ja, det hade varit kul. Annars lugnt här och vi bara är, så skönt.


Ha det!


 

  Mitt bästa här i livet   

ANNONS
Av iceman - Fredag 7 juni 09:53

Ännu en tropisk natt som fick oss bägge att sova dåligt. Lite konstigt att det är så varmt när sjöarna ännu är kyliga, skumt måste jag säga. Så på första rundan blev man snabbt kladdig, svettig då det va hög luftfuktighet och så kvavt. Men inte ska man klaga inte för nu är det ju sommar och bara till och härda ut. Ja, det låter konstigt i mångas öron när jag säger så, härda ut. Men jag är en höst/vinter kvinna och gillar inte värme något vidare eller rättare sagt, har svårt för värmen. Så igår när vi gick tävlingsbanan i 29 grader så blev jag förvånad att jag inte tuppade av mitt i, för det är inte ovanligt för mig att göra det, jag är väl en känslig natur.

Ice däremot verkar klara värmen bättre än mig, men så är han ju också vit, kanske därför. Han

är lika glad och sprallig fast något mindre under bangången igår och med all förståelse då gruset vi gick på strålade upp supervärme, pust.

Snart ut och vattna buskarna sedan ska jag ta tag i dessa fönster samt dammsuga och svabba. Damma får allt göras i morgon då jag inte fixar att ta alltihopa idag måste ju också tänka på benet så inte den börjar och spöka ännu mer för det är jobbigt som det redan är. Hm.


Trevlig helg!


 

ANNONS
Av iceman - Torsdag 6 juni 18:10

I morse när jag vaknade kände jag mig lite yr i bollen, måste ha bitit ihop, gnisslat igen, suck. Men som tur gav den ömma käken med sig efter ett tag. Lekte också med tanken på att ställa in dagens rallytävling då jag inte kände mig på topp, men tur jag inte gjorde det utan bet ihop och tävlade. För det gick väldigt bra för oss med tanken på hur varmt det va 29 grader, pust. Fanns bara ett enda ställe där det fanns lite skugga och det var bakom det lilla klubbstugan. Så där trängdes vi hop med tre medtävlande och vi blev stort förvånade att vi alla faktiskt fick plats och att våra hundar var trevliga mot varann.

Så var det vår tur att äga banan och som vi ägde, kändes så. Bara några missar smög där in varav en gång som Ice ville lämna banan för och ta sig till vännen H som var med oss. Men efter lite pushande så fick jag åter upp kontakten och vi mer eller mindre dansade oss igenom slutet. Men gudars så trötta och sega vi kände oss och mitt i banan trodde jag att jag skulle smälla utav, svimma. Banan var uppbyggd på grus och gruset strålade upp värmen så det kändes som vi var inne i en ugn. Men vi kämpade och bröt inte som några gjorde med sina svarta hundar som mer eller mindre helt gav upp och bara fastnade på banan och ville inte fortsätta, stackars dom. Så vi är supernöjda med våra 72poäng hade fått över 80 om inte missarna smugit sig in. Nu har vi bara ett godkänt kvar för och bli uppflyttade till fortsättningsklassen samt ansöka om diplom, känns så jädrans bra. Och det ska blir så skönt att få hoppa upp ett steg och slippa kopplet då Ice går mycket bättre utan den. Nä, jag känner mig så stolt över mitt allt som verkligen kämpade på bra i denna värmen så också glad att jag inte svimmade mitt i, det hade varit något det, hu.


Hej Hopp!


   

Grattis till alla duktiga som kämpade i värmen och tack till Apollogruppen för en trevlig och rolig rallylydnadstävling. 

Av iceman - Onsdag 5 juni 07:53

Vi somnade tidigt och vaknade efter sju timmar. Känner mig pigg och utvilad. Känner också lite pirr inför morgondagens Rallylydnadstävling, men det ska bli så roligt, däremot mindre roligt att tävla i 26grader och bara så typiskt att det ska bli så hett just på vår tävlingsdag, pust, men vi kommer och fixar även detta, hoppas man här.

Ice har inte haltat på länge nu och vilken tur att jag inte började med medicineringen för det hade varit helt i onödan. Han är pigg, glad och ger allt under träning, helt underbart. Själv känner jag mig lite seg och hela dagen i går genomled jag värsta migränen och det var inte kul. Inte ofta som jag har migrän, men när den ploppar upp så är den djävulsk så pass att den gör mig yr i bollen av och till. Så det blev inget utav att tvätta fönstren igår, gör inget då det kommer fler dagar framöver.


HejHopp!


 

Av iceman - Tisdag 4 juni 09:12

En grå himmel men svalt och skönt denna morgon. Älskar våra första rundor då man väldigt sällan möter någon och vi bägge kan strosa i lugn och ro och vakna till. Men så gött det doftar just nu och bästa tiden på året, om du frågar mig. Igår trodde jag att det skulle spöregna när vi kom ut, för hörde åskan på långt håll och det såg väldigt mörkt ut på himmelen. Men bara några droppar föll och efter det sprack molnen upp och solen visade sig igen. Kanske kommer mer regn idag då fast oss spelar det ingen roll då vi har en vilodag här idag. Har också ändrat våra promenadtider sen en tid tillbaks. Så nu går vi korta rundor och en timmes mitt på dagen, känns riktigt bara måste jag säga för innan Ice skadade sig så gick vi en timme varje promenad och hände att man funderade om man ändå inte gick galet för mycket för kändes så ibland. Nu har inte jag lika mycket känning i benet och det känns underbart.

Denna dag ska jag tvätta fönster, men bara i sovrum och kök det största fönstret i vardagsrummet får allt väntas med till i helgen. Nä, nu sätta igång så det blir gjort nångång.


Ha det!


      

Av iceman - Måndag 3 juni 07:32

Vi hade en vilodag igår och det kändes skönt. Jag läste en hel del och Ice umgicks mest med min vän H. Idag är vi taggade igen och ska träna lite på följsamhet. Så tänkte bygga en bana med bara koner utan stopp. Det blir slalom, två spiraler och åttan och träningen blir hemmavid så risk för åska här idag. Inget fel på flytet här nu mer, men ändå bra att hålla igång detta så han inte sackar efter igen.


Jag måste då få skryta lite för mitt allt har verkligen landat nu. Vilket flyt han bjöd på idag och det i stor störning. Hundägare som gick förbi nära oss med sina hundar och några skällde på oss och Ice brydde sig nada och jobbade vidare med full koncentration på mig, vilken duktig kille jag har :) Efteråt tog vi en promenad och varvade ner och efter maten väntas smarrigt märgben.


HejHop


 

Av iceman - Söndag 2 juni 20:55

Har nyligen anmält till en Nose Works - Tävling, igen och hoppas här att vi får en plats. Vill ju så gärna få starta med denna hundgren i år. Vi blir ju hela tiden utlottade och det verkar vara nästintill omöjligt att få en plats i denna hundsport. Hm. Av iceman - Lördag 1 juni 16:36

YES YES YES… Vi satte den och blev GODKÄNDA idag, egentligen. Är så GLAD att jag svävar på rosa moln just nu och detta firades så klart med tårta och kycklingben när vi kom hem. Men, hade inte jag slarvat, så hade vi landat på 92poäng i stället för 77p och det gör man här inte om och nu på torsdag skall jag vara supernoga, verkligen petig för jädrans om vi inte ska få till ett godkänt igen. Alltså, det har ju släppt nu och Ice gick jättebra men bra fokus och bra flyt. Synd att det även smög sig in några missar för honom också, men va gör det, bara nöta vidare och en dag slår vi på stort med 100p man får aldrig ge upp hoppet! Jag är mer än nöjd med dagens tävling. Tack till Haninge BK för en trevlig Rallylydnadstävling!


 

  


   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se