Senaste inläggen

Av iceman - Torsdag 30 maj 20:54

Idag tränade vi rallylydnad på bruksan och vännen H var med och fångade oss på bild. Det var riktigt roligt och Ice så glad att få träna lite igen. Han kändes pigg, superglad och väldigt taggad, som matte då, he. Hoppas att han känns lika taggad på lördag när det är tävling och att matte inte klantar sig för vi var så nära att bli godkända sist och attans om det inte ska gå hem denna gång.


         

    

ANNONS
Av iceman - Tisdag 28 maj 21:21

Ser ingen hälta idag heller och känner en lättnad samt glädje över att mitt allt mår bra igen. Idag gav han mig dessutom signaler på att han ville göra mer än och bara gå, men han får allt vila ett tag till, nog bäst så. Så även denna dag har här varit lugn och medans jag läst min nya bok så har Ice sysselsatt sig med att tugga på märgben.

Har köpt fem pelargoner, tre röda och två rosa till balkongen och fint det blev och mer behövs inte har jag bestämt. Har så även pysslat lite här hemma samt städat badrummet så lite har man här gjort idag och det känns bra fastän man känner sig seg. Nä, nu dumburken… Ha det!


 

  

ANNONS
Av iceman - Måndag 27 maj 14:13

Detta blir man här inte riktigt klok på och vet inte vad man ska tro? Ser ingen hälta sedan två dagar tillbaks och har inte börjat med medicineringen då det inte fanns att ta ut något på apoteket, men är beställt. Han är pigg och lekfull har god aptit. Så har nu bestämt att tävla i alla fall då rallylydnad inte är en krävande sport samt att det bara tar några minuter att gå en bana. Vi är anmälda till två rallytävlingar i juni och två i höst och som det ser ut just nu, så tror jag inte att det ska vara något som helst problem för Ice. Vill inte stryka oss då detta kommer och reggas dessutom. Så vi kör så det ryker och skulle jag se att han går dåligt så bryter vi och börjar med medicineringen och då är det slut tävlat för mitt allt.

Kom och tänka på en sak att innan han jagade katten och började halta så gick han normalt. Och han har vridit på baktassen i några år då veterinären inte kunde se vad det berodde på. Så jag har väldigt svårt att tro att detta är åldersrelaterat, som vetten sade. Jag tror mer på att han fortfarande har känning utav den nya skadan som ännu inte har gett med sig. Jag menar, han är ju i sina bästa år nu och hade det varit så som vetten påstår, så hade han väl haft hältan innan han jagade katten, eller? Jag är ingen veterinär men tror heller inte på allt dem säger. Man känner väl ändå sin hund bäst.

Jag har inte hittat en ny hund och har så också bestämt att vänta med detta!

Hm

Av iceman - Torsdag 23 maj 08:00

Igår kikade jag på Hundstallets omplaceringshundar och där fanns några som jag blev intresserad utav bara det att alla dessa hundar kunde inte bo ihop tillsammans med en hund. Och några utav dem var önskan om att bo på landet. Jaha så där finns ingen chans. Kollade på Blocket och fann en Papillenhanne en valp för 11.000 går och funderar på om jag ändå inte skall köpa en valp för vore kanske bättre för Ice och han älskar ju valpar. Mycket jobb, men samtidigt vet man vad man får med en renrasig hund. Har aldrig haft blandras så inte heller tik, så detta känns bra, om den är kvar d.v.s Ska i alla fall slå en pling idag.

Av iceman - Onsdag 22 maj 11:39

Känner mig så ledsen just nu då svaret på Ice röntgen är åldersrelaterat. Annars såg det bra ut, med andra ord, ingen artros som tur. Bara det att han har fått recept på Metacam som han ev. ska få hela livet ut, om det inte blir bättre efter en månad men det trodde inte veterinären. Så det är sluttävlat här för oss då Metacam räknas som doping. Så nu sitter jag här och kikar efter en kompis till mitt allt och funderar starkt på att ta en hund ifrån hundstallet för är inte så pigg på en ny valp igen. Fan va detta känns surt!

Av iceman - Lördag 18 maj 08:31

Men varför vaknar man efter bara fem och en halv timme. Behöver mer sömn än bara det och så här har det nu pågått ett tag, suck. Soligt när vi kom ut men molnen packade ihop sig mer och mer och när vi nästan var hemmavid hördes åskan på långt håll. Det skall regna här idag och det behövs och faktiskt ska det bli skönt att slippa solen ett tag.

Ice haltade värre på första rundan, men gick bättre efter ett tag. Själv fotade jag lite på vägen samt mitt allt, så klart.

Igår lekte jag med tanken på att skriva en bok om mitt allt (Hunden) eller om mig. Bara det att jag inte riktigt vet hur man skriver en bok, men det vore kul. Får se om det blir nått med de.

Nu packa tvätt i alla fall.


Ha det!


   

Av iceman - Fredag 17 maj 11:18

Det finns hopp efter att jag pratat med en hundvän som har stor erfarenhet utav stora raser. Och när jag berättade om Ice skakande bakben så trodde han inte på artros. Det kan handla om en ledinflammation eller muskel. Det finns också en sjukdom som börjar så och slutar med att musklerna blir förtvinande för och till slut inte bära hunden alls och ingen bot finns mot detta. Inte så vanligt, som tur och det trodde han inte, då denna sjukdom visar sig tidigt.

Jag får se vad röntgenbilden visar och hoppas på det bästa.


 

Av iceman - Onsdag 15 maj 12:14

Hältan är åter tillbaka och det efter att jag låtit honom få sträcka ut en kort stund igår. Men vad händer just då om inte en kattskrälle som dyk upp och Ice blir stendöv och rusar snabbt efter. Katten kastar sig upp i närmaste träd och då först får jag tag i mitt allt. Går en bit där ifrån och ser att de högra bakbenet skakar som attan och han sätter inte tyngden på den riktigt. hm. Så idag går han orent och ser också väldigt låg ut. Så det blir en ny röntgen fast då på bakbenet. Jag blir så ledsen men kanske var det ändå bra att detta hände för annars hade jag ju inte sett och trott att hältan beror på den gamla skadan. Tänk om det är början till Artros, bara inte det.

Så nu ingen träning, igen och får se om det blir tävla av den 1 juni.

 

  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se